Προφίλ

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Δήμητρα Μελαδάκη

Η Δήμητρα Μελαδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το 2010. Κατόπιν, συνέχισε τις σπουδές της κάνοντας μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (University of Glasgow) στην Ανθρώπινη Διατροφή όπου και κατά τη διάρκεια των σπουδών της, πήρε ειδίκευση στην Παχυσαρκία και στη Διαχείριση Βάρους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πήρε τις απαραίτητες βάσεις και γνώσεις για την εξάσκηση του επαγγέλματος του διαιτολόγου. Στις πτυχιακές της διατριβές ασχολήθηκε τόσο με την παιδική παχυσαρκία και πως αυτή επηρεάζεται από διατροφικές συνήθειες, όσο και με τρόπους παροχής διατροφικών συστάσεων και συμβουλών και την αποτελεσματικότητά τους στην απώλεια βάρους.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τελειώνοντας τις σπουδές της, ξεκίνησε να παρέχει τις διαιτολογικές της υπηρεσίες με επισκέψεις κατ’ οίκον και εθελοντικά ως διαιτολόγος στα Δημοτικά Ιατρεία Χολαργού και Παπάγου. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρακτική της άσκηση στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Θριάσιο» στα πλαίσια των σπουδών της, έδωσε την απαραίτητη εμπειρία για την αντιμετώπιση ποικίλων περιστατικών.

Συνεργάζεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε ερευνητικά προγράμματα και με το mednutrition για την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής.

Η επιστήμη της διαιτολογίας συνεχώς εξελίσσεται, οπότε οφείλει να είναι ενημερωμένη διαβάζοντας τα τελευταία νέα του χώρου και παρακολουθώντας τα περισσότερα συνέδρια και ημερίδες που γίνονται στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να εξελίξει τις παρεχόμενες υπηρεσίες παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα σχετικά με την ψυχολογία, ενώ τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής” που παρέχεται από το ΚΕ.ΨΕ.Φ..

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.