Άρθρα

Βιολογικά Προϊόντα: Να τα προτιμήσω;

Μεγάλο κεφάλαιο τα βιολογικά προϊόντα , για να δούμε τι ξέρουμε μέχρι τώρα.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο υγιεινά;

Το βιολογικό δεν είναι απαραίτητα και πιο υγιεινό. Δηλαδή, αν πάρω μπισκότα βιολογικά με ακατέργαστη ζάχαρη, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ζάχαρη. Αξίζει και στα βιολογικά να ρίξουμε μια ματιά στην ετικέτα πριν αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε.

Έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά;

Ενώ στις περισσότερες μελέτες, φαίνεται ότι τα βιολογικά έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών κ αντιοξειδωτικών, ακόμα δεν αποδεικνύεται όφελος στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει όφελος στην υγεία του από την κατανάλωση βιολογικών σε σχέση με συμβατικά τρόφιμα.

Μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά ότι η παραγωγή τους είναι πιο φιλική για το περιβάλλον!

Το κόστος τους

Δεδομένο και το αυξημένο κόστος που έχουν, θεωρώ ότι αν κάποιος μπορεί οικονομικά ας αγοράζει βιολογικά. Αν όμως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, ας μην αποφύγει τα φρούτα και τα λαχανικά επειδή είναι συμβατικά.

Τι να κρατήσεις

Μια άλλη προσέγγιση είναι κάπου στη μέση, να καταναλώνουμε βιολογικά τα τρόφιμα αυτά με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων και συμβατικά τα υπόλοιπα. Τα τρόφιμα αυτά συμπεριλαμβάνουν τις φράουλες, τα κεράσια, τις ντομάτες, το σπανάκι, τα νεκταρίνια, το σπανάκι, τα σταφύλια, τις πιπεριές, τα μήλα, τα αχλάδια κ τις πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *