Πως να επιλέξω ταχίνι/ άλειμμα καρπών;
Τα βούτυρα καρπών κ το ταχίνι τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Εμείς οι διαιτολόγοι τα αγαπάμε κ τα προτείνουμε σαν επιλογές καλών λιπαρών, όμως δεν είναι πάντα έτσι.
Την επόμενη φορά πριν αγοράσεις κάποιο τέτοιο προϊόν γύρισε να δεις την ετικέτα κ δώσε προσοχή:
Σε τι ποσοστό είναι τελικά το ταχίνι η ο ξηρός καρπός σε αυτό που αγοράζω. Με τρόμο έχω δει ότι συχνά φυστικοβουτυρα έχουν π.χ. 50% μόνο φυστίκι !!
Μήπως έχει ζάχαρη? Κ αν δεν έχει ζάχαρη , μήπως έχει γλυκόζη/ ζάχαρη καρύδας/ δεξτρόζη/ μαλτοδεξτρινη/ σιρόπι σφενδάμου η κάποιο άλλο “συνώνυμο” της ζάχαρης.
Πολύ συχνά βλέπουμε κ άλλα έλαια μέσα, όχι αυτά που θα θέλαμε, πχ φοινικέλαιο.
Εμείς τα επιλέγουμε για τα καλά λιπαρά ρε παιδιά, αλλιώς τρώγαμε κ μπέικον !
Να μην πάρω δηλαδή; Μα να πάρω φυσικά, αλλά να επιλέξω χύμα (μαγαζια με ξηρούς καρπούς συχνά έχουν) ή/ και εταιρίες που δεν έχουν πρόσθετα κ είναι πάρα πολλές!