Shakshuka (ή αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας)
Τα αυγά τα αγαπάμε (όχι δεν ανεβάζουν τη χοληστερόλη!) σε όλες τους τις μορφές και πρόσφατα ανακάλυψα και ένα νέο τρόπο παρασκευής. Φαγητό της Μέσης Ανατολής κατά βάθος, αλλά πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις.
Πολύ γρήγορη συνταγή, εναλλακτική της ομελέτας ή του καγιανά.
Τι θα χρειαστούμε;
6 αυγά
4 ντομάτες τριμμένες
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια/ 2 πιπεριές (ή ό,τι άλλο λαχανικό θέλουμε)
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 τριμμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό
Πως το ετοιμάζουμε;
Προσθέτουμε τα λαχανικά σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήσουμε να γίνουν με λίγο νεράκι. Εγώ είχα στο ψυγείο μανιτάρια, αλλά έχω επαναλάβει τη συνταγή με πιπεριές και είναι εξίσου νόστιμη!
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες (ή και έτοιμη σάλτσα αν δεν έχουμε), το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Μόλις η σάλτσα έχει δέσει λίγο, σπάμε τα αυγά και πασπαλίζουμε με βασιλικό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά μας να γίνουν. Τα κατεβάζουμε όταν είναι όπως θέλουμε, περισσότερο ή λιγότερο βρασμένα.
Συνοδεύουμε με λίγο ψωμί ή παξιμάδι.